Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Društvene znanosti

Puštanje golišavih fotografija u javnost nov način realizacije seksualnosti

Puštanje golišavih fotografija i pornografskih filmova domaće izrade u javnost donedavno je bila potpuno nezamisliva aktivnost. U posljednje vrijeme je postala čestom praksom kod stranih, ali i domaćih pripadnika svijeta slavnih.

Psiholozi su se pozabavili ovom pojavom, tražeći njezine uzroke i smisao. Spremnost da se namjerno razotkrivamo drugima seže u daleku prošlost do naših predaka primata. Kod njih je zamijećeno da pokazivanjem spolnih organa mogućem partneru pokazuju seksualnu zainteresiranost.

I među ljudima je ova pojava povezana sa seksualnosti, ali na nešto složeniji način. Biti poželjna san je i želja svake žene zato što pomaže u realizaciji seksualnosti, tvrdi klinički psiholog Marta Meana.

Brojna istraživanja pokazala su da žene zadovoljne svojim tijelom imaju znatno jače seksualne apetite. Zadovoljstvo sobom i vlastitim tijelom ženi je važnije od pozitivnog dojma kojeg izaziva kod svog partnera.

U nedavnom istraživanju, gotovo je pola ispitanih žena otkrilo da bi rado bile u ulozi striptiz plesačice, žene u haremu ili estradne zvijezde. Više od pola ispitanica izjavilo je da bi htjele osvojiti velik broj muškaraca.

Objava golišavih slika i filmova domaće izrade samo je primjer da ljudska erotičnost traži nove načine svoje realizacije. Pred nama je dug put prihvaćanja erotike u svoj njezinoj raznolikosti.

Velika proširenost mobitela s fotoaparatom i kamerom te razne hookup web stranice i aplikacije poput Tindera omogućili su gotovo svakome uživanje u opuštenom snimanju. Tako je tijekom protekle dvije godine nastalo i procurilo u javnost više fotografija golih estradnih zvijezda nego u prethodna dva stoljeća.

Razotkrili su se Scarlett Johansson, Vanessa Hudgens, kongresmen Wiener, Jessica Alba, Christina Aguilera, Miley Cyrus, Rona Artesta, Charlize Theron, Chris Browna i Breta Favre, Rihanna, Pete Wentz i Ke$ha te naša Severina Vučković, da nabrojimo samo najpoznatije.

Upitana da objasni  ovu pojavu, pjevačica Teyana Taylor dala je razuman i iskren odgovor. Ona navodi da je i ona samo obična djevojka koji se divi svom tijelu i uživa u fotografiranju istog, pa voli i da je drugi takvu vide.

U pojavi prave medijske pomame za fotografijama namjerno razotkrivenih estradnih zvijezda vjerojatno leže slični psihološki motivi običnih ljudi. Internetske stranice s amaterskim autoportretima su, također, popularne širom svijeta, pri čemu su često korištene slike s Facebooka, Zooska i drugih društvenih mreža.

Ni muškarci nisu pošteđeni ove pojave, premda se ona zasad javlja u manjoj mjeri. Izgleda da su muškarcima privlačniji drugi putevi realizacije seksualnosti.

Možda će vas zanimati

Biljke i životinje

Zanimljivosti o mačkama mogu nas ne samo zabaviti, nego i proširiti naše znanje o ovim misterioznim i neodoljivim životinjama. Mačke su odavno zauzele posebno...

Veliki znanstvenici

Kada nam na pamet padnu najpoznatiji izumi Nikole Tesle, često nas zapljusne val znatiželje i divljenja prema ovom vizionaru čiji radovi i danas rezoniraju...

Arheologija i paleontologija

Zamislite ovo: anatomija, to čudesno područje koje nas vodi u najskrivenije kutke našeg bića. Možda vas sjećanja odvedu u dane srednje škole, s rukavicama...

Klima

U svijetu gdje je svaka sekunda važna, zanimljiva je činjenica da nas upravo promjena oblika našeg planeta Zemlje može dovesti do prave male revolucije...