Otkriven novi izvor energije!

Sviđa ti se članak?

Znanstvenici s Massachusetts Institute of Technology (MIT) Instituta za Tehnologiju u Massachusettsu i Sveučilišta RMIT su napravili pothvat vrijedan pažnje otkrivajući nevjerojatan novi način generiranja i čuvanja energije. Odnos generirane energije naspram izvoru energije je tri do četiri puta veći nego li omjer u poznatim litij – ionskim baterijama najnovije generacije.

Dok je bio na odmoru 2009-2010., pomoćni profesor Dr. Kourosh Kalantar-Zadeh, s Fakulteta za Električni i Kompjuterski Inženjering odlučio je nastaviti svoju karijeru na MIT-u unutar grupe profesora Michaela Stranoa koji se bavio istraživanjem nanotehnologije.

Tim se bavio mjerenjem akceleracije kemijskih reakcija unutar nano-cijevi, tada su otkrili reakciju koja je stvarala energiju.

Oba dva znanstvenika su združili svoje ekspertize u kemiji i nano materijalima kako bi istražili ovaj novo-otkriveni fenomen.

Njihova studija nosi naziv: Nanodynamite: Fuel-coated nanotubes – Nano-dinamit: Nano-cijevi omotane gorivom, u kojemu stoji da Nano-dinamit može osigurati izboj energije u najmanjim sustavima, istraživanje objavljeno u prosinačkog broja žurnala IEEE Spectrum Magazine, koji izlazi u sklopu IEEE-a najvećeg svjetskog energetskog udruženja.

Profesor Dr. Kourosh Kalantar-Zadeh je izjavio kako njegov eksperimentalni sustav, baziran na materijalima koji su proizašli iz nano-tehnologije – ugljične nano-cijevi – generira energiju na način koji znanstvenici prije nisu imali prilike vidjeti.

„Kada obložimo nano-cijevi gorivom od nitro celuloze i zapalimo ga na jednom kraju, započinje val sagorijevanja duž nano-cijevi koja je odličan vodič i izolator od topline koju stvara zapaljeno gorivo. Još je važnije da proces sagorijevanja stvara snažnu električnu struju.“

„Naše otkriće toplinskog vala koje najbolje djeluje kroz nano-cijevi jer one imaju dualnu provodljivost, stvarajući termo-elektricitet na jednoj strani, to jest na kraju koji ne sagorijeva.“

„Ovo je za sada najbolji poznati način stvaranja energije uz pomoć termo-električnih procesa u kojemu nema problema s proizvodnjom i izvedbom povezanih s minimalističkim dimenzijama.“

„Ovaj sustav ima mnogostruke mogućnosti uporabe koje trebamo ispitati naročito u vidu eksploatacije ovog egzotičnog vala i naravno želja nam je da otkrijemo nije li ovo val budućnosti.“

Izvor: RMIT University, Matrix World

Zanimljivo na webu:


13 komentara na ovaj članak
 1. nije istina…jedino sta napredak od nafte i sl.proizvoda koci, je njihova vrijednost na trzistu i pusti ugovori velikih korporacija, koje trenutno svijet vode… da nema tih korporacija, vec danas bi zivjeli sa obnovljivom energijom u svakoj kuci… do tada, dok se ne srusi imerij i bogatstvo steceno iskljucivo na tome, nema nam nikom pomoci…obnovljiva energija ce biti toliko skupa da je skoro i cudna (iako postoji vec dugi niz godina) i nema sanse da bude izvor energije za sve, jer se na tome tada ne bi profitiralo i to bi unistilo sve prevelike kapitaliste diljem svijeta…dakle otkrice nije vise izum…trebamo izumiti kako se rijesiti govana korporacijskih koji od nafte i sl. profitraju u nedogled

 2. još1987 sam čitao o stroju koji koristi mangan o još neke kemijske elemente .stvar je zatvorenog tipa ,koristiš brzinu elektrona za dobivanje magnetskog polja a pri tome ne trošiš ništa (njemački perpetum mobile) koji je naglo utihnuo a bio je bum znanosti!!

 3. Mirko, ne možeš zaobići zakone termodinamike. Zato perpetuum mobile ne postoji. Ne treba ti mangan, ohladi živu i imaš istu stvar, ali u trenutku kad pokušaš uzeti energiju iz sustava stvar prestane funkcionirati. Kao HHO hoax.

 4. Kada su pitali Konfučija (Konfucije), koja su to tri stuba na kojima počiva svaka država. On je odgovorio:
  1. MORAL
  2. RED
  3. ZNANJE.
  Zanimljivo, ZNANJE je stavio – tek na treće mjesto !
  Kako staram, vidim da je čikica bio u pravu.
  ZNANJE BEZ MORALA JE N U L A.
  Pozd. svima…sks.

 5. Hrvatski mali covjek je izumio alobodni izvor snage koji moze zamjeniti fosilna i ne-fosilna goriva i nuklearke, stroj sa slobodnim izvorom snage nikad ne prestaje raditi tako sve dok ima i postoji sila teza u nasoj planeti zemlji.
  Tu formulu je dobio Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic i
  probajte da vam on pokaze tu ponudu koju je dobio od tog Hrvatskog malog covjeka, ako vam Josipovic pokaze tu ponudu u njoj ce te vidjeti i drugu formulu koja je razbila silu teza.

Odgovori

mars-vostok
Leži li ključ života na Marsu u novootkrivenom jezeru Vostok na Antarktici?
Pluto
Pogledajte kako izgleda sunčani dan na Plutonu